Nieuws/Financieel
1176302209
Financieel

'Resultaat KPN beter dan verwacht'

Amsterdam - Het bedrijfsresultaat van telecomconcern KPN in het tweede kwartaal viel beter uit dan verwacht, met een verhoging van de winstverwachting voor het hele jaar. Dat meldde Berenberg in een reactie op de cijfers van KPN.

Volgens Berenberg is het "niet karakteristiek" voor KPN om de winstprognose te verhogen. Het bedrijf denkt nu dat het aangepaste bedrijfsresultaat (ebitda) dit jaar bescheiden zal toenemen, terwijl eerder werd gezegd dat het resultaat in lijn zou liggen met vorig jaar. Berenberg stelt verder dat KPN in een goede positie is gebracht voor verdere kostenbesparingen en verbetering van de winst. Het advies staat op buy.

Ook KBC Securities sprak van een duidelijk beter dan verwacht winstcijfer, wat volgens de bank bewijst dat KPN goed in staat is om kosten te besparen. Het advies bij KBC staat op hold, met een koersdoel van 2,90 euro.

Beleggingsadvies

ING verklaarde eveneens positief te zijn over het cijferbericht van KPN, met een hoger dan verwacht resultaat en de verhoogde prognose. Het advies is hold met een koersdoel van 2,90 euro.

Bank Degroof Petercam kwam met een verhoging van zijn beleggingsadvies voor KPN, van reduce naar hold.

KPN noteerde woensdag omstreeks 10.45 uur 2,8 procent hoger op 2,65 euro.