Nieuws/Financieel
1177355
Financieel

'Duizenden banen op de tocht bij Osram'

Siemens wil opnieuw een reorganisatie doorvoeren bij verlichtingsdochter Osram. Daarbij zullen duizenden banen verloren gaan. Dat zeiden bronnen donderdag tegen persbureau Reuters. Siemens noch Osram wilde commentaar geven.

Volgens de bronnen is er met de reorganisatie 500 miljoen euro gemoeid. Het banenverlies zou vooral buiten Duitsland plaatsvinden. Osram heeft 44 fabrieken in 16 landen. Osram Benelux is gevestigd in Capelle aan den IJssel en telt 60 marketing- en saleswerknemers. In het afgelopen jaar gingen al 2000 van de in totaal 39.000 banen bij Osram verloren.

De raad van commissarissen komt naar verluidt op 28 november bijeen om de ingrepen te bespreken. Het bestuur van Osram, dat volgend jaar een zelfstandige beursnotering krijgt, vergadert een dag later.

Het prospectus voor de verzelfstandiging van Osram wordt op 7 december uitgebracht, tegelijk met een uitnodiging voor een aandeelhoudersvergadering voor 23 januari waar de afscheiding van het onderdeel in stemming wordt gebracht.