Nieuws/Financieel
1177800
Financieel

Seminar: Veilig rendement maken in 2013

Seminar: Rendement maken in 2013 wordt een uitdaging. Schrijf u HIER  in voor het seminar. Geld veilig wegzetten levert in ieder geval niet genoeg  rendement meer op. Inflatie plus fiscus is koopkrachtverlies.

Het alternatief is beleggen, maar dat betekent risico nemen. Hoe kun je in een strategie rendement en veiligheid combineren? Dit is het thema van het DFT seminar op 22 november a.s. dat verzorgd wordt door André Brouwers van het Beleggingsinstituut.

Het vereist in ieder geval een andere aanpak dan de traditionele manier van beleggen, zo is de mening van Brouwers. Spreiden is het standaard toverwoord als het gaat om het verlagen van het risico. Dat is in beginsel ook juist en heeft in de afgelopen jaren goed gewerkt. Veel beleggers hebben dankzij obligaties in de portefeuille de klappen van aandelen en onroerend goed kunnen opvangen. De vraag is echter of dit ook in de toekomst gaat werken.

Afdekken van risico

Persoonlijk ben ik voorstander van actief afdekken van risico's. Dat heeft zeker in de calamiteiten jaren zijn meerwaarde bewezen. Veel beleggers denken dat afdekken duur is. Maar meestal is niet afdekken duurder, zeg ik dan. Bovendien levert het meer rust op en dat is de basis voor rendement. Voor alle duidelijkheid, afdekken betekent dat het rendement beperkt kan worden. Dat moet je wel accepteren.

Hoe je effectief en efficiënt een strategie hanteert waarbij de risico's worden afgedekt is een van de centrale onderwerpen van het seminar.Strategie op AEX

Verder zal Brouwers onder andere een strategie bespreken voor de AEX, die een grotere kans maakt op rendement dan een gewone AEX aandelenportefeuille en dat terwijl het risico behoorlijk wordt beperkt. Dit lijkt een onmogelijke opgave, maar toch kan het. Het is onder andere te danken aan de zeer lage volatiliteit van dit moment. Dit geeft beleggers een unieke kans die ze snel moeten grijpen, aldus de beleggingscoach.

U kunt gratis deelnemen aan het online seminar, maar dient zich wel in te schrijven.