Nieuws/Financieel
1177863
Financieel

Imtech benadrukt eigen gezondheid

Imtech houdt vast aan zijn doelstellingen voor 2012 en de groeiplannen in de komende 3 jaar. Dat stelde de technisch dienstverlener woensdag in reactie op mediaberichten en de scherpe koersval van dinsdag.

Imtech heeft een stabiele financiële positie, stelde bestuursvoorzitter René van der Bruggen in een persbericht. Het bedrijf voldoet aan de convenanten met de banken. In het eerste halfjaar bedroeg de verhouding tussen de nettoschuld en de ebitda 1,9; die ratio mag oplopen tot 3.

Imtech mikt nog altijd op een groei van de ebita ten opzichte van 2011, exclusief het bedrag van 50 miljoen euro dat wordt uitgetrokken voor reorganisaties. In het derde kwartaal groeide het orderboek van het bedrijf met 12 procent tot 6,4 miljard euro.

Strategieplan

Van der Bruggen gaf verder aan dat het strategieplan voor 2015 ongewijzigd blijft. Daarin gaat Imtech uit van een omzet van 8 miljard euro in 2015 en een operationele ebitamarge van 6 tot 7 procent.

Dinsdag ging de koers van het aandeel Imtech hard onderuit, mede doordat analisten hun zorgen uitten over de financiële positie van het bedrijf. Eerder werd uit meldingen bij de AFM al duidelijk dat enkele grote partijen speculeren op een koersval van het aandeel Imtech.

Woensdag herstelde de koers van Imtech enigszins. In de middaghandel was het aandeel de sterkste stijger in de MidKap, met een plus van ruim 3 procent bij 16,14 euro.