Nieuws/Financieel
1177981991
Financieel

’Goed dat Fugro link met Huawei kwijtraakt’

Leidschendam - Het is goed dat Fugro verlost wordt van een groot deel van zijn indirecte belang in Huawei Marine Hetworks (HMN). Dat zeggen analisten van KBC Securities. De situatie helpt wellicht bij het vinden van kopers voor de resterende deelneming in de Amerikaanse bodemonderzoeker Global Marine. Daarmee refereren de marktvorsers aan het omstreden karakter van de Chinese technologiegigant Huawei.

Fugro kondigde woensdag aan een deel van zijn belang in Global Marine te gelde te maken. Dat bedrijf verkoopt namelijk een minderheidsbelang in HMN aan Hengtong Optic-Electric. Fugro is indirect goed voor ongeveer 33 miljoen dollar aan aandelen in HMN.

In eerste instantie zal Global Marine 30 procent van HMN verkopen. Dat levert Fugro ongeveer 20 miljoen dollar op, wat volgens de analisten van KBC mooi meegenomen is voor de balans van Fugro op de korte termijn. Een belang van 19 procent in HMN wordt nog behouden onder een putoptie overeenkomst van twee jaar. KBC schat de waarde van Fugro’s belang van 23,6 procent in Global Marine overigens op 56 miljoen euro.

Het advies voor Fugro blijft staan op accumulate, met een koersdoel van 13,50 euro. Het aandeel Fugro noteerde donderdag rond 09.30 uur 0,4 procent hoger op 8,29 euro.

safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd