Nieuws/Financieel
1180806407
Financieel

Wall Street zakt in de min

New York - De beursgraadmeters in New York stonden donderdag halverwege de handelsdag op kleine verliezen. De aandacht op Wall Street bleef uitgaan naar de verdere ontwikkelingen in de Chinees-Amerikaanse handelsstrijd. Berichten dat beide landen elkaar toch naderen op het handelsvlak zorgden echter niet voor een uitgelaten sfeer. Ook de ontwikkelingen rond de impeachment van president Donald Trump werden in de gaten gehouden

De Dow-Jonesindex stond rond 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,1 procent in de min op 27.629 punten. De S&P 500-index daalde een fractie tot 3111 punten en schermenbeurs Nasdaq leverde 0,1 procent in tot 8557 punten.

Een opmerking van president Donald Trump dat hij NAVO-lidstaten die niet genoeg bijdragen aan het militair verbond, op handelsvlak wil aanpakken, leverde weer handelsbibbers op. Dat zou betekenen dat de Verenigde Staten een handelsoorlog ontketent met landen als Duitsland, Frankrijk en Nederland.

Tiffany

De aandacht gaat ook uit naar de vergadering van de OPEC in Wenen die donderdag en vrijdag wordt gehouden. Het oliekartel en zijn bondgenoten waaronder Rusland overwegen naar verluidt verdere productiebeperkingen om daarmee de olieprijzen te stutten. Er zou gesproken worden over een productieverlaging met meer dan 400.000 vaten per dag. De olieprijzen zaten in de lift.

Juweliersketen Tiffany, die voor meer dan 16 miljard dollar overgenomen wordt door het Franse LVMH, werd 0,2 procent lager gezet. Supermarktconcern Kroger verhoogde de omzet en de winst, maar verloor desondanks 4,2 procent. Ook juweliersonderneming Signet, de verkoper van vrouwenmode J. Jill, budgetwinkelketen Dollar General en Brown-Forman, het moederbedrijf van whiskey-merk Jack Daniel's kwamen met cijfers.

Olieprijzen

Biotechnoloog Sage Therapeutics kelderde haast 60 procent, nadat bij patiënttesten met een experimenteel middel tegen zware depressies niet de gewenste resultaten werden behaald.

De euro noteerde op 1,1101 dollar tegen 1,1103 dollar bij het slot van de Europese beurzen. De olieprijzen gingen in afwachting van de uitkomsten van de vergadering van oliekartel OPEC licht omhoog. Een vat Amerikaanse olie was onveranderd in prijs op 58,42 dollar. De prijs van Brentolie klom 0,5 procent tot 63,30 dollar per vat.