Nieuws/Financieel
118255778
Financieel

Omzetgroei bij automatiseerder Ordina

Amsterdam - Automatiseerder Ordina heeft over het afgelopen kwartaal een zijn omzet fors zien groeien. De inkomsten stegen ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar geleden met 7,3% tot €94,8 miljoen, wat een nettowinst van €5,2 miljoen opleverde.

Bij zijn klanten onder overheden haalde Ordina 10,4% meer omzet, terwijl de inkomsten uit de financiële dienstverlening en de industrie met respectievelijk 7,3% en 3,6% toenamen.

Bestuursvoorzitter Jo Maes, sprak van ’opnieuw een sterk kwartaal, waarbij het resultaat beïnvloed werd door de hogere vakantieopname als gevolg van versoepelde coronamaatregelen’. Het effect van het stuwmeer aan vakantiedagen leidde er onder andere toe dat de marge die Ordina boekte licht terugviel, verduidelijkte ad interim cfo Daniëlle Foolen in een toelichting. Vanaf het huidige kwartaal is dat effect weer verdwenen.

Maes noemde ’het werven en behouden van collega’s onze grootste uitdaging’ in de krappe arbeidsmarkt. Het bedrijf telt nu met 2386 medewerkers 88 koppen meer dan aan het begin van dit jaar.

Ordina kocht recent het bedrijf IFS Probity, een it-specialist die zich met name toelegt op ingewikkelde massa-facturatieprocessen, waarmee Maes zich onder andere op klanten in de energiesector wil richten. Als het gaat om nieuwe overnames, zei Maes ’opportunistisch’ te willen optreden, en zich verder concentreren op autonome groei volgens de uitgezette strategie.