Financieel/Geld
1184683034
Geld

Speciaal voor Amsterdam: huurkleding en tweedehands

Het filiaal van H&M op de Dam in Amsterdam

Het filiaal van H&M op de Dam in Amsterdam

Amsterdam - Speciaal voor de milieubewuste Amsterdammer komt kledinggigant H&M met nieuwe diensten in de winkels in de hoofdstad. Zo krijgt het filiaal in de Kalverstraat stukken die je kunt huren, en kunnen klanten in het filiaal in Amsterdam-Noord daar straks ook tweedehands kleding gaan verkopen en kopen.

Het filiaal van H&M op de Dam in Amsterdam

Het filiaal van H&M op de Dam in Amsterdam

De hoofdstad wordt zo een proeftuin voor de Zweedse kledinggigant, die de winkels met stadsgerichte winkelervaringen een nieuwe functie wil geven in tijden van online shoppen.

Winkelketens zien zich daardoor gedwongen om de rol van hun ’stenen’ locaties te heroverwegen. Vaak komen retailbedrijven uit op winkels waar klanten naast het kopen van producten ook iets te beleven hebben.

Lokale merken

De vernieuwde strategie voor Amsterdam kwam er volgens H&M na uitgebreid onderzoek naar de lokale behoeftes. Zo opent de keten in Amsterdam-Noord, een buurt met relatief veel studenten, een tweedehandswinkel waar klanten gebruikte kleding kunnen kopen en verkopen. Een filiaal in de Kalverstraat gaat kledingstukken verhuren voor bijvoorbeeld feesten of de kerstperiode. Ook zullen in Amsterdamse winkels producten van lokale merken te vinden zijn.

Een woordvoerster zegt dat Amsterdam de eerste stad is waarvoor H&M de winkelstrategie tot op stadsdeelniveau heeft uitgestippeld. De bedoeling is om ook in andere Europese steden meer in te spelen op de lokale wensen, maar dat het resultaat heel anders kan zijn dan in Nederland. „De behoeften in Berlijn zijn misschien heel anders. Het wordt geen copy paste.”