Financieel/Geld
1187429410
Geld

Adviesketen: Nederlander verwacht dat huizenbubbel klapt

Amsterdam - Aan de reusachtige stijging van de huizenprijzen komt binnen afzienbare tijd een eind, denken Nederlanders. In een enquête van adviesketen De Hypotheker zei 62% van de ondervraagden dat zij verwachten dat de huizenbubbel binnen enkele jaren uiteen zal spatten.

De adviesketen vroeg ook welke invloed de coronacrisis heeft op de eigen woonsituatie of hypotheek. Daarop antwoordde slechts 19% van de ondervraagden dat de coronacrisis naar verwachting nadelige financiële gevolgen voor hun zal hebben.

Volgens commercieel directeur Menno Luiten ligt hier misschien ook deels een verklaring voor de enorme stijging van het aantal hypotheekaanvragen voor oversluiten en verbouwingen. „Het lijkt er op dat veel huizenbezitters hun eigen situatie in het onzekere coronajaar veilig hebben gesteld, zeker toen de hypotheekrente leek te gaan stijgen. Nu zij zich voor langere tijd hebben verzekerd van een lage hypotheekrente, zien zij de eigen toekomst met vertrouwen tegemoet.”

Hoe lost het nieuwe kabinet de wooncrisis crisis op? Dat bespreken DFT-verslaggevers Herman Stam en Martin Visser in de podcast Kwestie van Centen: