Nieuws/Financieel
1193957268
Financieel

Smullen van trek private equity in donutketen

Dunkin’ Brands zat maandag in New York stevig in de lift na het nieuws dat er belangstelling is voor de het bedrijf achter de ketens Dunkin’ Donuts en de ijswinkels Baskin-Robbins.

Het aandeel Dunkin’ Brands schoot vanmiddag ( Nederlandse tijd) meer dan 15% omhoog nadat Inspire Holding, dat behoort tot de private equity groep Roark Capital, zijn oog heeft laten vallen op het moederbedrijf van de donutketen.

Samengaan nog onzeker

Hoewel er verkennende gesprekken zijn gevoerd, is het afwachten of er daadwerkelijk een overnamedeal aan zit te komen. Beleggers namen echter al een flinke overschot op een mogelijk samengaan van de bedrijven, waarmee Dunkin’ Brands van de beurs af zou gaan.

Inspire Holding zou ver willen gaan om Dunkin’ Brands in handen te krijgen. Het overnamebedrag zou een premie van meer dan 20% zijn op de slotkoers van afgelopen vrijdag.

Ook in ons land is Dunkin Brands actief. Zo zijn er onder meer vestigingen van de donutketen in Amsterdam en Amstelveen. In totaal zijn er wereldwijd meer dan 20.000 filialen.