Nieuws/Financieel
1194652027
Financieel

Burger King in trek op hogere beurzen VS

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden maandag halverwege de sessie op winst. Beleggers zijn voorzichtig met het oog op de de ontwikkelingen rond het nieuwe coronavirus. Tesla en het moederconcern van Burger King waren de gangmakers.

De leidende Dow-Jonesindex stond omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,2 procent hoger op 29.165 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg 0,3 procent tot 3338 punten. Technologiebeurs Nasdaq steeg 0,7 tot 9583 punten.

Tesla

Tesla won 2,4 procent. De fabriek van Tesla in Shanghai werd eerder voor een verlengde periode stilgelegd vanwege het coronavirus, maar is nu weer in bedrijf.

Zwaargewicht Apple verloor een fractie. Doordat veel winkels in het land de deuren gesloten houden, valt de vraag naar iPhones in het land lager uit.

Google-moeder Alphabet won 1,3 procent. Meer dan dertig boekingssites hebben bij de Europese Commissie geklaagd over Google. De zoekmachine zou zijn eigen reserveringsdiensten te veel aandacht geven bij zoekresultaten.

Xerox

Kopieermachine- en printerfabrikant Xerox liet weten zijn overnamebod op branchegenoot HP Inc te verhogen, na eerder de deur te zijn gewezen. Het nieuwe bod is 24 dollar per aandeel, tegen een eerder bod van 22 dollar per aandeel. Xerox won 1,3 procent, HP stond 1 procent hoger.

Burger King

Aan het cijferfront zijn er resultaten van Restaurant Brands International, het moederbedrijf van fastfoodketen Burger King, caféformule Tim Hortons en kipketen Popeyes. Het aandeel Restaurant Brands International steeg 2,1 procent.

L Brands

L Brands won 1,1 procent aan beurswaarde, na berichten dat het bedrijf dicht bij een deal is om zijn lingeriemerk Victoria’s Secret te verkopen aan Sycamore Partners. De lingerieketen stond al enige tijd in de etalage. Een overeenkomst zou deze week al wereldkundig kunnen worden gemaakt.

Powell

Beleggers kijken daarnaast uit naar hoorzittingen in het Amerikaanse Congres met voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve deze week. Er wordt vooral gelet op uitspraken door Powell over het coronavirus. De Amerikaanse centrale bank waarschuwde vrijdag nog voor een negatieve impact door de uitbraak op de Amerikaanse economie.