Nieuws/Financieel
1200616438
Financieel

Bouwer stadsvervoer voor groei naar beurs NPEX

Carver, bouwer van elektrische stadsvoertuigen, gaat naar effectenbeurs NPEX. Het geeft daar converteerbare obligaties uit, voorlopig voor maximaal €1,5 miljoen.

Het Leeuwardense bedrijf levert elektrische tweezitsvoertuigen. Met de obligatie, die na plaatsing verhandelbaar worden, krijgen beleggers jaarlijks volgens het bedrijf 7% rente.

Het bedrijf opgericht door Ton van den Brink zegt met de opbrengst van deze plaatsing zijn werkkapitaal te vergroten, om zo aan de stijgende vraag naar de voertuigen te voldoen.

Het werkt met een licentiedeal met het Zuid-Koreaanse iEV, dat zijn voertuigen grotendeels maakt en is begonnen te verkopen.

Carver groeit in de zakelijke markt met bestelbusjes voor bezorgdiensten, die nu gebruikt worden door apothekers en maaltijdbestellers. Dit jaar stelt het daarvan 1200 te leveren.

kiosk:iframe:https://html5-player.libsyn.com/embed/destination/id/1092578/height/600/theme/custom/thumbnail/yes/direction/backward/no-cache/true/render-playlist/yes/custom-color/195097/

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo