Nieuws/Financieel
1218959659
Financieel

Oranjewoud schrijft rode cijfers over eerste halfjaar

Gouda - Oranjewoud, het beursgenoteerde moederconcern van bouwbedrijf Strukton en ingenieursbureau Antea Group, heeft in het eerste halfjaar een nettoverlies van 10,5 miljoen euro geleden. De opbrengsten daalden licht, waarbij stikstofproblematiek de civiele bouw in Nederland dwarszat.

De opbrengsten daalden ten opzichte van een jaar eerder met 20 miljoen euro tot iets meer dan 1 miljard euro. Het operationele resultaat (ebitda) was nog wel positief, maar daalde met ruim 18 procent tot 41,1 miljoen euro. De orderportefeuille kromp met ruim 200 miljoen euro tot 3,4 miljard euro.

Naast stikstof- en PFAS-problemen voor de Nederlandse bouw, had ook de coronapandemie "beperkte gevolgen" voor Oranjewoud. Onder andere de omzet en winst uit een metroproject in de Saudische hoofdstad Riyad daalden door de virusuitbraak.

In februari 2019 deed de Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) een inval bij dochteronderneming Strukton, volgens het Financieele Dagblad wegens verdenkingen van smeergeldbetalingen. Volgens Oranjewoud zijn er geen nieuwe ontwikkelingen rond dat onderzoek. Het bouw- en ingenieursconcern vindt dat er, op basis van door de FIOD meegenomen informatie, geen verder onderzoek nodig naar die verdenkingen.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop