Nieuws/Financieel
1226102045
Financieel

Fastned stelt uitgifte nieuwe aandelen uit

Amsterdam - Snellaadstation Fastned stelt de uitgifte van nieuwe certificaten van aandelen op Euronext uit. Het bedrijf maakt vrijdag zijn debuut op het Damrak, maar vooralsnog wordt alleen in zogeheten depository receipts gehandeld. Fastned rekende er eerder op met de uitgifte van nieuwe stukken zo’n 30 miljoen euro op te halen.

Fastned noemt als oorzaak de toegenomen onzekerheid over het overheidsbeleid met betrekking tot fiscale prikkels voor elektrisch rijden in Nederland. De eerdere beslissing om ook nieuwe aandelen uit te geven gebeurde op basis van positieve signalen uit de markt, die nu minder rooskleurig zijn.

Het uitstel van de uitgifte betekent volgens Fastned dat er geen verwatering zal plaatsvinden voor huidige houders van certificaten van aandelen. Fastned verwacht de komende tijd nieuwe laadstations aan zijn netwerk toe te voegen. Deze ontwikkelingen worden gefinancierd met opbrengsten van eerdere obligatie-emissies en kapitaalverhogingen.

Raad van commissarissen

Verder maakte Fastned bekend vanaf 25 juni een raad van commissarissen te hebben. Bart Lubbers, één van de oprichters van Fastned en tevens zoon van oud-premier Ruud Lubbers, wordt voorzitter van het orgaan. Verder krijgen Hans Streng en Hans Michels plaats in de raad.

Topman Michiel Langezaal, mede-oprichter van Fastned, benadrukt dat de notering aan Euronext vrijdag een belangrijke stap vooruit betekent in de ontwikkeling van het bedrijf. „De uitgifte van nieuwe certificaten van aandelen is nu uitgesteld, maar met de notering aan Euronext zijn de mogelijkheden voor financiering uitgebreid”, zo laat hij weten.