Nieuws/Financieel
1231714
Financieel

Winnaar Beurspoule 2012 wint €5750

De winnaar van de DFT Beurspoule 2012, David Regueira, heeft gisteren zijn prijs in ontvangst genomen op de beursvloer van Euronext op het Amsterdamse Beursplein 5. Ter gelegenheid daarvan heeft hij de beurshandel van woensdag afgesloten met en ferme klap op de gong. Uit handen van Erik Mauritz van RBS Markets ontving hij een cheque ter waarde van liefst 5.750 euro.

De eindstrijd was bijzonder spannend, tot op het laatste moment leek Petert, ofwel Roland Solleveld, de overwinning in de wacht te zullen gaan slepen. Maar onvoldoende datacapaciteit op zijn mobieltje deed hem de das om.

De op een na laatste dag wilde hij een positie in TomTom omzetten en een turbo long in een turbo short, maar kon dat wegens het overschrijden van zijn datalimiet niet uitvoeren en kreeg een rake klap.

Eer

David Regueira, die hem al een tijdje op de hielen zat, kon daardoor met de eer gaan strijken. Regueira is in het dagelijks leven beleggingsadviseur en was daardoor goed voorbereid.

,,Dagelijks besteed ik vóór ik naar het werk ga, minstens een uur aan het financiële nieuws. En eenmaal op kantoor informeer ik me grondig over alle berichten over de markten. Dat hielp me geweldig bij het bepalen van en strategie.’’

Technische analyse

Maar ook Solleveld, laatste jaars student Ruslandkunde, heeft al langere tijd belangstelling voor de economie en de beurs en volgt dft.nl vrijwel dagelijks. Hij wil na zijn studie dan ook een baan zoeken waarbij handel tussen Nederland en Rusland centraal moet staan.

Solleveld zette vooral zijn kennis in van technische analyse om zo goed mogelijk zijn voorspellingen te doen. En, hij toonde zich ook niet uit het veld geslagen dat hij ‘slechts’ tweede werd. ,,Volgend jaar ben ik er zeker weer bij en ik ben van plan mijn prestaties ten minste te evenaren.’’

Portefeuilles

RBS stelde voor de winnaar een turbo portefeuille ter beschikking. Bij de start van het spel werden twee portefeuilles samengesteld, een die inspeelde op stijgende koersen en een die inspeelde op een somber scenario.

De best presterende was bedoeld voor de winnaar, en dat was – net als vorig jaar – de short portefeuille, die is aangegroeid tot, afgerond, 5.750 euro.