Nieuws/Financieel
1233286895
Financieel

Tesla scheurt op verder klimmende Nasdaq

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met winsten geopend. Wall Street herstelt van de verliezen een dag eerder, toen een omzetalarm van Apple wegens de impact van het nieuwe coronavirus het sentiment onder druk zette. Vanuit China komen nu signalen dat er meer maatregelen op komst zijn om de economische pijn van de epidemie te verzachten. Vooral Tesla is in trek.

-

De Dow-Jonesindex stond na een uur handelen 0,3 procent hoger op 29.309 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg 0,4 procent tot 3384 punten en technologiegraadmeter Nasdaq won 0,7 procent tot 9803 punten.

De Chinese overheid werkt naar verluidt aan een reddingsplan voor kleine luchtvaartmaatschappijen die door maatregelen tegen het Wuhan-virus dreigen om te vallen. Daarbij zou worden gedacht aan fusies en uitstel voor het terugbetalen van leningen, meldden bronnen aan persbureau Bloomberg.

Aanbiedingensite Groupon opende de boeken en rapporteerde een gedaalde omzet en operationele winst in het vierde kwartaal. Het bedrijf maakte ook bekend zich voortaan uitsluitend te richten op uitjes, en niet meer op afgeprijsde goederen. Het aandeel kelderde 34,6 procent.

Navigatiedienstverlener Garmin behaalde vorig jaar een recordomzet en kondigde aan zijn dividend te verhogen. Het aandeel steeg in de eerste handelsminuten 8 procent.

Automaker Tesla maakte een koerssprong van 7,2 procent. Zakenbank Piper Sandler heeft het koersdoel voor Tesla flink verhoogd en wijst daarbij op groeimogelijkheden bij de activiteiten rond zonne-energie en batterijopslag van het bedrijf.