Nieuws/Financieel
123526967
Financieel

Ferrari hard op weg om recordjaar neer te zetten

MARANELLO (ANP/BLOOMBERG) - Sportwagenfabrikant Ferrari is naar eigen zeggen bezig aan een recordjaar. Het Italiaanse bedrijf verhoogt dankzij het hoge aantal nieuwe bestellingen in het afgelopen kwartaal zijn verwachtingen voor heel het jaar. Ook leverde Ferrari meer auto’s af in de maanden juli tot en met september.

In dat derde kwartaal bedroeg de omzet voor het automerk met het steigerende paard op het logo een kleine 1,1 miljard euro, haast een vijfde meer dan een jaar eerder. Het aantal auto’s dat Ferrari afleverde kwam uit op 2750 tegen 2313 een jaar eerder. De nettowinst ging met 21 procent omhoog tot 207 miljoen.

Hoge marge

Op iedere auto die Ferrari verkoopt maakt het een gemiddelde brutowinst van meer dan 35 procent. Die hoge marge zorgt ervoor dat Ferrari de verwachte brutowinst kon opvoeren tot net boven de 1,5 miljard euro over het hele jaar.

Onder de nieuwe topman Benedetto Vigna zet Ferrari voorzichtig zijn strategie door van meer hybride auto’s. Het tweede stekkermodel werd deze zomer onthuld. Ook komt Ferrari volgend jaar met zijn eerste SUV, ruim na concurrenten als Porsche, Bentley en Lamborghini.

Vigna staat onder druk om de elektrificatie van Ferrari te versnellen. Als het aan de Europese Unie ligt mogen er na 2035 geen auto’s met een verbrandingsmotor meer verkocht worden en ook andere landen komen met vergelijkbare regels. Ferrari groeit momenteel het hardst in de Verenigde Staten en China.