Nieuws/Financieel
1235743948
Financieel

Tesla aan de slag met apparatuur om coronavaccin CureVac te maken

Elon Musk

Elon Musk

PALO ALTO (ANP/RTR) - De fabrikant van elektrische auto’s Tesla gaat apparatuur maken om te helpen bij de productie van een experimenteel vaccin tegen het coronavirus dat wordt ontwikkeld door de Duitse biotechnoloog CureVac. Het gaat om een soort mobiele „molecuulprinters” die genetische informatie maken voor gebruik in een vaccin.

Elon Musk

Elon Musk

Het nieuws werd op Twitter aangekondigd door Tesla-topman Elon Musk die de printers omschreef als „minifabrieken voor RNA”, een soort molecuul dat sterkt lijkt op DNA. Die printers moeten dan naar verder afgelegen gebieden worden verstuurd om dat vaccin te produceren. De machines worden gebouwd bij een fabriek van Tesla in Duitsland.

CureVac zelf werkt aan een vaste productielocatie voor zijn experimentele vaccin waarmee miljarden doses geproduceerd zouden moeten worden. Vorige maand werd nog bekend dat de biotechnoloog begint met testen van dat middel op proefpersonen en de eerste resultaten worden dit najaar verwacht. Volgens CureVac kan het vaccin medio 2021 op de markt worden gebracht.