Nieuws/Financieel
123597499
Financieel

Microsoft zet deur open om Call of Duty te blijven spelen op PlayStation van Sony

REDMOND (ANP/BLOOMBERG) - Het populaire computerspel Call of Duty blijft ook na de overname van gamesmaker Activision Blizzard door Microsoft beschikbaar voor de PlayStation van Sony. Die belofte deed Microsoft, dat met de Xbox een concurrerende spelcomputer in handen heeft.

Microsoft maakte eerder bekend 69 miljard dollar (ruim 60 miljard euro) over te hebben voor de overname van Activision. Het bedrijf moet nog goedkeuring krijgen van autoriteiten. Om zorgen over marktmacht weg te nemen kwam Microsoft met een reeks van aankondigingen.

Nu nog is er een contractuele verplichting om games ook voor de PlayStation beschikbaar te houden. Maar ook als deze afloopt, blijven spellen voor die spelcomputer beschikbaar, aldus Microsoft.

Ontwikkelaars

Verder beloofde Microsoft dat ontwikkelaars niet worden verplichten om bepaalde betalingssystemen in appstores te gebruiken. „We zijn meer gefocust op het aanpassen aan regelgeving dan op het bestrijden ervan”, zei vicevoorzitter Brad Smith van Microsoft tijdens een persbriefing.

Tijdens de briefing legde Microsoft de principes van het bedrijf uit voor zijn Microsoft- en Xbox-stores, waar gebruikers software voor computers en spellen voor de pc en Xbox kunnen kopen. Microsoft beloofde ook om niet-openbare gegevens uit de appstore niet te zullen gebruiken om te concurreren met apps van rivaliserende ontwikkelaars. Ook wil het bedrijf voorkomen dat de eigen apps op „onredelijke wijze” de voorkeur krijgen boven die van anderen.