Financieel/Geld
1239878
Geld

’Hypotheekrente blijft dalen’

Aan de daling van de hypotheekrente komt maar geen eind. Meer geldverstrekkers verlaagden de rente afgelopen week.

Dat meldt Hypotheekshop. Ook aanbieders die de rente minder vaak aanpassen, voerden een verlaging door, zoals Aegon, SNS Bank, Argenta en Obvion. Hieruit maakt Hypotheekshop op dat de hypotheekrente de komende weken blijft dalen.

Sinds half juli is de gemiddelde rente op de middellange en lange rentevasteperioden tussen 0,15 en 0,20 procentpunt gezakt. Voor 10-jaar vast komt de gemiddelde rente uit op 2,44%, terwijl de rente voor 20 en 30 jaar vast nu gemiddeld op respectievelijk 3,15 en 3,63% staat. Het gaat om hypotheken zonder Nationale Hypotheek Garantie, met NHG zijn de rentes lager.

Ondertussen deden de rentes op de kapitaal- en geldmarkt wat anders. De daling van de kapitaalmarktrente kwam afgelopen donderdag tot stilstand door angst bij beleggers voor strubbelingen bij de belastingplannen van de Amerikaanse president Trump. De rente op de geldmarkt eindigde iets hoger dan de week ervoor.

De hypotheekrente daalt al geruime tijd door het opkoopbeleid van de Europese Centrale Bank die de rente op de kapitaalmarkt doet dalen. De ECB bouwt het programma af, maar blijft in stand tot ver in 2018.