Nieuws/Financieel
1242914825
Financieel

Neways vertaalt omzetplus niet in winstgroei

SON (AFN) - Neways Electronics heeft de groeiende omzet van vorig jaar niet weten te vertalen in een hogere winst. Topman Eric Stodel wijst erop dat de producent van elektronische componenten kampt met grote schommelingen in de vraag, wat ook de nodige eisen stelt aan de interne organisatie en bedrijfsprocessen. Voor 2020 gaat de aandacht van Neways daarom minder naar groei en duidelijk meer naar rendement.

Neways sloot het jaar af met een omzet van 531,7 miljoen euro. Dat betekende op jaarbasis een stijging van 4,9 procent. Vooral uit de automotive-sector was sprake van een sterkere vraag. De winst van de onderneming daalde van 14,4 miljoen naar 8,5 miljoen euro, terwijl het bedrijfsresultaat met 15,1 miljoen euro ruim een kwart lager uitviel.

Neways temperde recent de verwachting voor het bedrijfsresultaat, na een duidelijk mindere tweede helft van het jaar. Het bedrijf 0,28 euro per aandeel uitkeren.

Verder maakte René Penning de Vries bekend in april terug te treden als commissaris. Neways draagt twee nieuwe leden voor. Zo wil het bedrijf financieel directeur Karin de Jong van apothekerstoeleverancier Fagron voordragen samen met Hans Büthker, topman van GKN Aerospace. President Henk Scheepers wordt voorgedragen voor een derde termijn.