Financieel/Ondernemen
1243649637
Ondernemen

Kleinbedrijf worstelt met verduurzaming

Amsterdam - Duurzaamheid speelt vooral bij grotere mkb-bedrijven met meer dan vijftig medewerkers een steeds belangrijkere rol. Kleinere organisaties hebben meer moeite met verduurzamen, zij geven veelal aan dat de focus nu ligt op het behalen van goede resultaten voor hun onderneming, zo blijkt uit onderzoek in opdracht van verzekeraar a.s.r.

Bijna tweederde (62%) van alle mkb-ondernemers geeft aan duurzaam ondernemen en verduurzaming van hun bedrijf belangrijk te vinden. Ruim driekwart (77%) neemt ook daadwerkelijk actie en investeerde de afgelopen vijf jaar al in initiatieven om te verduurzamen of geeft aan hier op dit moment mee bezig te zijn.

De maatregelen worden niet alleen genomen, omdat bedrijven duurzaamheid belangrijk vinden. Vaal ook om de hoge energiekosten te verminderen. Al geeft slechts 11% van de bedrijven aan duurzaamheid niet belangrijk te vinden.

De meest populaire maatregel (45%) om de organisatie te verduurzamen is investeren in groene energie, zoals het installeren van zonnepanelen of een zonneboiler (54%), betere isolatie van het bedrijfspand (51%) en ’van het gas af’(28%).. Daarop volgen het verduurzamen van het wagenpark met meer elektrische auto’s (31%), het logistieke proces efficiënter inrichten en de CO2-uitstoot verminderen (beide 26%).