Financieel/Nieuws
1249138
Nieuws

Brill tempert verwachtingen lichtjes

LEIDEN (AFN) - Wetenschappelijk uitgever Brill heeft zijn financiële verwachtingen voor heel 2017 licht bijgesteld. Dat blijkt uit een handelsbericht over het derde kwartaal.

Het bedrijf rekent nu op een lage dubbelcijferige omzetgroei. Eerder werd gesproken van een plus van meer dan 10 procent. Op eigen kracht mikt het bedrijf op lage enkelcijferige groei, waar eerder nog uitgegaan werd van 2 tot 3 procent extra opbrengsten. Het bedrijfsresultaat (ebitda) gaat waarschijnlijk rond de 5 procent vooruit en de brutomarge komt naar verwachting iets lager uit dan in 2016.

Brill boekte in het derde kwartaal naar eigen zeggen vooruitgang met zijn strategie. De totale opbrengsten gingen wel iets langzamer vooruit dan voorzien. Dat kwam onder meer doordat een belangrijke Amerikaanse klant eerder per ongeluk te veel bestellingen had geplaatst.

Vertragingen

De onderneming kampte verder met enkele vertragingen bij zijn boek- en journalpublicatieprogramma's. De overzetting van de e-boeken van de recent overgenomen Duitse uitgeverijen Schöningh & Fink is uitgesteld naar het eerste kwartaal van 2018.

Vorige maand maakte Brill bekend dat in mei volgend jaar topman Herman Pabbruwe met pensioen gaat. Hij wordt opgevolgd door Peter Coebergh, die nu nog verantwoordelijk is voor marketing en verkoop. Daarnaast wordt Olivier de Vlam benoemd tot financieel en operationeel directeur.