Nieuws/Financieel
1249893235
Financieel

Nederlands Signify: UV-licht effectief tegen corona

EINDHOVEN (AFN) - Een speciaal soort UV-licht uit lampen van het Nederlandse verlichtingsbedrijf Signify, voortgekomen uit Philips, is effectief gebleken bij het uitschakelen van het nieuwe coronavirus.

Tot die conclusie kwamen wetenschappers van een Amerikaans onderzoekscentrum voor infectieziekte, meldt de beursgenoteerde onderneming.

De onderzoekers, werkzaam aan het geneeskundefaculteit van de Boston University, onderzochten het effect van zogeheten UV-C uit een lamp van Signify op het nieuwe coronavirus. Na zes seconden was het virus voor 99 procent verdwenen.

Volgens Signify-topman Eric Rondolat tonen de resultaten aan dat het UV-licht werkt als voorzorgsmaatregel tegen het nieuwe coronavirus. Om de strijd tegen het nieuwe coronavirus te steunen wil het bedrijf de technologie ook beschikbaar stellen aan andere verlichtingsbedrijven.

De onderzoeksresultaten zijn nog niet gepubliceerd in een wetenschappelijk tijdschrift. Dat betekent dat ook dat andere wetenschappers dan de onderzoekers zelf nog geen oordeel hebben geveld over de kwaliteit van het onderzoek.