Nieuws/Financieel
1251690044
Financieel

AkzoNobel maakt verf bijna 10% duurder

Verfbeurt wordt snel duurder.

Verfbeurt wordt snel duurder.

Amsterdam - AkzoNobel gaat voor zijn verf dit kwartaal 9% kostenverhogingen doorvoeren voor klanten die de schutting, kozijn, interieur en dakkapel aanpakken.

Verfbeurt wordt snel duurder.

Verfbeurt wordt snel duurder.

Dat is een grotere prijsverhoging dan de verfproducent eerder had gemeld.

Ook Akzo’s concurrenten PPG en Sherwin-Williams moesten deze week hun prijzen opschroeven, ze hebben net zo goed last heeft van duurdere grondstoffen op de wereldmarkten.

Zelfs met een sterke verhoging van de verfprijzen van zijn merken als Sikkens en Flexa voor bedrijven en uiteindelijk consumenten dit kwartaal, kan AkzoNobel de gestegen kosten niet verrekenen, meldde AkzoNobel donderdag aan analisten. Dat lukt pas in de laatste maanden van het jaar.

€100 miljoen minder

De omzet zou daardoor in dit kwartaal al €100 miljoen lager uitpakken. Beleggers hadden erger verwacht: het aandeel steeg 2,7%. AkzoNobel zegt dat er geen uitval van de vraag is, die blijft sterk.

In het derde kwartaal rekent de derde verfmaker van de wereld op 20% meer kosten. De inkopers geven tot €290 miljoen meer uit aan de grondstoffen.

Topman Thierry Vanlancker van AkzoNobel zei tegen Bloomberg zijn klanten al te hebben geadviseerd naar de verfwinkel te gaan en nu in te slaan tegen nog relatief lage prijzen.

De topman denkt dat het gebrek aan grondstoffen tot diep in de tweede helft van 2022 zal aanhouden.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop