Nieuws/Financieel
125392567
Financieel

Moeder Ekoplaza neemt Marqt over

De naam Marqt blijft bestaan.

De naam Marqt blijft bestaan.

Amsterdam - Udea, het moederbedrijf van de biologische supermarkt Ekoplaza, neemt de noodlijdende superketen Marqt over. Dat laatste bedrijf heeft in de tien jaar dat het bestaat nooit winst gemaakt, en stond sinds deze zomer te koop.

De naam Marqt blijft bestaan.

De naam Marqt blijft bestaan.

Udea is naast franchisegever voor Ekoplaza ook groothandel, merkenhuis en im- en exporteur van biologische levensmiddelen. Het bedrijf is volgens Marqt en zijn aandeelhouders „de ideale partner die de beste kans biedt om het gedachtegoed van Marqt toekomstbestendig voort te zetten”. Of de huidige aandeelhouders van Marqt ook een rol krijgen bij Udea, wil een woordvoerder niet zeggen.

De naam Marqt blijft in elk geval voorlopig nog bestaan, maar dan vooral op „kleinere eet- en drinkwinkels”, meldt het bedrijf. Daarom sluit de helft van het aantal Marqt-vestigingen de deuren.

De bio-super was begonnen met grote winkels in de binnenstad, maar dat bleek te hoog gegrepen. Onder de vleugels van Udea is het de bedoeling om meer te gaan doen aan online bezorging en aan de uitbreiding van Marqt Keuken, waar consumenten kant-en-klare maaltijden kunnen afhalen gemaakt met producten uit de Marqt-supers.