Nieuws/Financieel
1256593030
Financieel

Drahi’s bod op Altice geslaagd

Amsterdam - Altice Europe verdwijnt definitief van de beurs nu het bod van grootaandeelhouder Patrick Drahi is geslaagd. Het bedrijf meldt dat meer dan 90% van de resterende aandeelhouders zijn stukken heeft aangeboden, waardoor Drahi zelf soweiso meer dan 95% van de aandelen in handen heeft.

Drahi betaalt €5,35 per aandeel, waarmee de waarde van Altice op €6,4 miljard uitkomt. Drahi had al ongeveer de helft van de aandelen voorafgaand aan het bod, net als zo’n 80% van de stemrechten.

Drahi deed een eerste openbaar bod in september van €4,19 per aandeel, wat hem vooral boze aandeelhouders en dreigingen met rechtszaken opleverde. Nadat hij er in december 30% bovenop legde, kreeg hij echter de belangrijkste criticasters alsnog aan zijn kant.

VEB overweegt stappen

Tijdens een aandeelhoudersvergadering begin januari bleef beleggersvereniging VEB nog kritisch op de rol van de raad van bestuur die aanvankelijk te makkelijk zou hebben ingestemd in het eerste bod van Drahi, dat was uitgebracht op een moment dat de koers van het bedrijf historisch laag stond.

Het bod van Drahi wordt aanstaande woensdag worden afgewikkeld. Daarna zal het aandeel van de beurs verdwijnen en krijgen ook de aandeelhouders die hun stukken niet hebben aangemeld, het biedingsbedrag van €5,35 voor hun aandeel uitgekeerd. De VEB, die eerder aangaf te overwegen om bij de Ondernemingskamer te pleiten voor een hogere uitkoopprijs, liet vrijdagochtend weten ’alle opties te bestuderen’.