Nieuws/Financieel
1257620
Financieel

Wall Street: Cisco stuwt Nasdaq naar record

Wall Street is donderdag met fraaie winsten gesloten. Na enkele mindere handelsdagen keerde het optimisme op de beurzen in New York terug dankzij meevallende kwartaalcijfers van winkelgigant Wal-Mart en fabrikant van netwerkapparatuur Cisco Systems. Technologiebeurs Nasdaq eindigde op recordhoogte.

Wal-Mart plukte afgelopen kwartaal de vruchten van sterke verkopen op zijn thuismarkt. Ook online ging het 's werelds grootste detailhandelaar voor de wind. Het aandeel Wal-Mart sloot 10,9% hoger.

Ook Cisco Systems kwam met goed nieuws. Afgelopen kwartaal is de omzet opnieuw gedaald maar het technologiebedrijf denkt dat na een periode van bijna twee jaar van afnemende verkopen, dit kwartaal de weg omhoog weer is gevonden. Beleggers beloonden Cisco met een koerssprong van 5,2%.

L Brands, het moederbedrijf van Victoria's Secret, voldeed met zijn kwartaalcijfers aan de verwachtingen. Het kledingconcern werd desondanks 0,4% minder waard.

Producent van drogisterijartikelen Procter & Gamble (+1,2%) stond om een andere reden in de schijnwerpers. De activistische investeerder Nelson Peltz zou alsnog aanspraak kunnen maken op een zetel in de raad van bestuur. Vorige maand leek hij een stemming daarover tijdens een aandeelhoudersvergadering nipt te hebben verloren.

Barbiemaker Mattel (-0,6%) heeft volgens geruchten geen trek in een overname door branchegenoot Hasbro. Het aandeel Hasbro werd 1,2% duurder.