Nieuws/Financieel
1259008
Financieel

Europese beurzen in het groen

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen stonden donderdag halverwege de dag overwegend in het groen. Ze poetsten daarmee het verlies van een dag eerder deels weg. Op het Damrak verwerkten beleggers het laatste restje kwartaalcijfers van bedrijven als NN Group, VolkerWessels en Lucas Bols. Fietsenfabrikant Accell ging in de uitverkoop na een winstalarm.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde halverwege de middag 0,1 procent in de plus op 538,98 punten. De MidKap klom 0,6 procent tot 817,81 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt gingen met respectievelijk 0,6 en 0,4 procent vooruit. Londen stond op een kleine plus van 0,1 procent.

NN Group steeg 1,2 procent. De verzekeraar profiteerde in het derde kwartaal, net als veel branchegenoten, van de gunstige ontwikkelingen op de financiële markten en zag de winst flink stijgen. Altice dook weer in de min na een stijging in de ochtend. In de middaghandel daalde het kabel- en telecombedrijf 3,6 procent. Het aandeel won een dag eerder nog bijna 8 procent.

VolkerWessels

In de MidKap zakte VolkerWessels 1,4 procent. De resultaten van het bouwbedrijf lagen volgens analisten van ING relatief in lijn met de verwachtingen.

Bij de kleinere bedrijven ging Accell Group 7,5 procent onderuit. De fietsenfabrikant waarschuwde dat het resultaat dit jaar lager zal uitvallen dan in 2016 door de lastige markt in de VS. De resultaten van drankenfabrikant Lucas Bols (plus 1,9 procent) vielen wel in goede aarde. Biotechnologiebedrijf Curetis, dat ook met cijfers kwam, kelderde bijna 18 procent.

Bouygues

In Parijs klom Bouygues verder 4,7 procent, na positieve resultaten van het Franse bouw-, media- en telecombedrijf.

Het lukte de Italiaanse bank Banca Carige daarnaast niet om 600 miljoen euro op te halen bij beleggers. De bank had van de Europese Centrale Bank tot het einde van het jaar gekregen om de kapitaalpositie te verbeteren. De handel in het aandeel werd na het bericht stilgelegd. Ook andere Italiaanse financiële fondsen verloren daarna flink aan waarde

De euro was 1,1777 dollar waard, tegen 1,1797 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,5 procent goedkoper op 55,04 dollar. Brentolie kostte 0,6 procent minder op 61,47 dollar per vat.