Nieuws/Financieel
1259010
Financieel

Phelix wil naam veranderen in Alumexx

AMSTERDAM (AFN) - Phelix, het voormalige Inverko, wil verdergaan als Alumexx. Dat is de naam van de doe-het-zelftak van ladder- en steigerfabrikant Aluminium Scaffolding Company (ASC), die Phelix wil overnemen. De beurshuls legt de deal op 28 december voor aan zijn aandeelhouders.

Met de koop wordt Alumexx afgesplitst van ASC en via Phelix naar de beurs gebracht. Het streven is dat beursnotering onder de naam Alumexx ingaat per 1 januari 2018. Daarmee is het de tweede naamsverandering voor het voormalige recyclingbedrijf in nog geen jaar tijd. In mei werd de naam Inverko vervangen door Phelix.

De totale overnameprijs is 555.000 euro, die wordt voldaan in aandelen. Daarvoor geeft Phelix 3,7 miljoen aandelen A uit tegen een koers van 0,15 euro per aandeel. Oprichter en grootaandeelhouder van ASC, J. van den Heuvel, verwerft een belang van 35 procent in Phelix.

Boekenonderzoek afgerond

Het boekenonderzoek naar de deal is inmiddels afgerond. Naast de naamsverandering en de overname, zal op de aandeelhoudersvergadering ook worden voorgesteld om Van den Heuvel aan te stellen als voorzitter van de raad van bestuur. De huidige voorzitter, Selwyn Duijvestijn, treedt dan terug en blijft verbonden als extern adviseur.

Op de agenda staat verder nog de benoeming van accountantskantoor Accon AVM, ter vervanging van Baker Tilly Berk, voor het onderzoek van de jaarrekening 2017. Volgens Phelix heeft Accon AVM een ,,grotere affiniteit'' met kleine beursfondsen.