Nieuws/Financieel
1259023
Financieel

'Wall Street opent hoger na cijfers Wal-Mart'

NEW YORK (AFN) - De beurshandel in New York begint donderdag naar verwachting met bescheiden winsten. Beleggers verwerken positieve kwartaalresultaten van onder meer winkelgigant Wal-Mart en fabrikant van netwerkapparatuur Cisco Systems, allebei hoofdfondsen op Wall Street.

Wal-Mart kon afgelopen kwartaal de vruchten plukken van een sterke verkoop in zijn thuismarkt. Ook online ging het 's werelds grootste detailhandelaar voor de wind. Het bedrijf zag de nettowinst door eenmalige posten terugvallen maar verhoogde wel de winstverwachting voor heel 2017.

Ook Cisco Systems kwam met goed nieuws. Afgelopen kwartaal is de omzet opnieuw gedaald maar het technologiebedrijf denkt dat na een periode van bijna twee jaar van afnemende verkopen, dit kwartaal de weg omhoog weer is gevonden. Dat bericht zorgde woensdag nabeurs al voor opluchting bij beleggers.

NetApp

Specialist op het gebied van data-opslag NetApp kwam eveneens met beter dan verwachte cijfers over het afgelopen kwartaal. Datzelfde geldt voor mediaconcern Viacom en voedingsmiddelenproducent J.M. Smucker. De resultaten van winkelbedrijf Best Buy daarentegen vielen tegen. Die van L Brands, het moederbedrijf van Victoria's Secret, zijn in lijn met de prognoses.

Producent van drogisterijartikelen Procter & Gamble staat om een andere reden in de schijnwerpers. De activistische investeerder Nelson Peltz zou alsnog aanspraak kunnen maken op een zetel in de raad van bestuur. Vorige maand leek hij een stemming daarover tijdens een aandeelhoudersvergadering nipt te hebben verloren.

Werkloosheidsuitkering

Beleggers kregen verder te horen dat het aantal aanvragen voor een werkloosheidsuitkering afgelopen week onverwacht is gestegen. Daarnaast bleek dat de importprijzen in oktober minder sterk zijn gestegen dan verwacht. De exportprijzen bleven stabiel, waar op een lichte stijging werd gerekend.

De belangrijkste graadmeters op Wall Street tegen woensdag een stap terug. De toonaangevende Dow-Jonesindex sloot met een verlies van 0,6 procent op 23.271,28 punten. De S&P 500 eindigde met een verlies van 0,6 procent op 2564,62 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq verloor 0,5 procent tot 6706,21 punten.