Nieuws/Financieel
1259024
Financieel

Best Buy voelt late komst nieuwe iPhone

MINNEAPOLIS (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse winkelketen Best Buy had afgelopen kwartaal last van de relatief late introductie van de nieuwe iPhone X van Apple. Die ging pas begin deze maand in de verkoop en dat zette druk op de smartphoneverkopen bij Best Buy in de voorgaande maanden. Ook de recente orkanen in Texas en Florida kostten het bedrijf omzet.

Best Buy zette in totaal 9,3 miljard dollar aan opbrengsten in de boeken. Dat was wel meer dan de 8,9 miljard dollar een jaar eerder. De vergelijkbare verkopen gingen met ruim 4 procent omhoog en de nettowinst kwam uit op 239 miljoen dollar, 45 miljoen dollar meer dan in het derde kwartaal van 2016.

Met de cijfers voldeed Best Buy niet aan de verwachting van analisten. Die lijken er niet van overtuigd dat de elektronicaverkoper de stevige concurrentie van bijvoorbeeld webretailer Amazon voldoende weet te pareren. Het aandeel ging in de voorbeurshandel flink omlaag.

De financiële verwachtingen voor het hele jaar zijn wel wat opgeschroefd. Best Buy rekent nu op 4 tot 4,8 procent omzetgroei. Eerder ging de winkelketen nog uit van een plus van 4 procent. De verwachte groei van de operationele winst gaat van 4 tot 9 procent naar 7 tot 9,5 procent.