Nieuws/Financieel
1259039
Financieel

'Extra tik in Noord-Amerika voor Accell'

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Fietsenfabrikant Accell krijgt een extra tik in Noord-Amerika door het onverwachte contractverlies van een belangrijke afnemer, na al een aantal moeilijke jaren op die markt. Dat stelt analist Frank Claassen van Bank DeGroot Petercam in een reactie op de winstwaarschuwing die Accell naar buiten bracht.

Accell liet weten dat de organisatie in Noord-Amerika op de schop gaat vanwege de tegenvallende verkopen. Als gevolg van de daaraan verbonden kosten zal het resultaat dit jaar lager uitvallen dan in 2016. De winstwaarschuwing is duidelijk teleurstellend, aldus Claassen.

Volgens de analist geeft het contractverlies van een grote sportwinkelketen voor Accell aan hoe de Amerikaanse markt steeds meer beweegt van fysieke winkels naar online. Accell blijft online wel aanwezig in Noord-Amerika en ziet duidelijke groeipotentie voor e-bikes omdat die daar nog nauwelijks worden gebruikt. Het advies voor Accell bij Bank DeGroof Petercam staat op hold.

Uitdaging

Kepler Cheuvreux verklaarde eveneens dat de moeilijke marktomstandigheden in de Amerikaanse winkelsector een uitdaging vormen voor Accell. Met name bij multisports-retail gaan de zaken moeizaam na twee faillissementen van grote ketens in de VS, aldus Kepler. Het advies staat op buy.

Het aandeel Accell noteerde donderdagochtend omstreeks 11.00 uur 9,2 procent lager op 22,62 euro.