Financieel/Nieuws
1259044
Nieuws

Beoogde topman weg bij moederbedrijf Fokker

LONDEN (AFN) - Het Britse industrieconcern GKN, het moederbedrijf van Fokker, moet op zoek naar een nieuwe topbestuurder. De man die deze functie per 1 januari zou gaan bekleden, is per direct opgestapt. Bij de luchtvaartdivisie waar hij momenteel de leiding over heeft, is opnieuw een lijk uit de kast gerold.

Na het aanstaande vertrek van bestuursvoorzitter Nigel Stein zou Kevin Cummings promotie maken en aan het roer komen bij GKN. Maar hij ruimt het veld nu een onderzoek naar het financiële reilen en zeilen van een fabriek voor composietmaterialen in Alabama, grotere problemen aan het licht heeft gebracht dan waar eerder op werd gerekend.

Cummings zou in januari het stokje als divisiedirecteur overdragen aan de Nederlandse Fokker-topman Hans Büthker. Die wisseling van de wacht is nu voren gehaald. Bij het moederbedrijf neemt commissaris Anne Stevens waar tot een nieuwe hoogste baas is gevonden.

In een handelsbericht over het derde kwartaal liet GKN vorige maand al weten dat voor de problemen in Noord-Amerika een voorziening van 15 miljoen pond was getroffen. Het onderzoek is nog niet volledig afgerond maar nu al is duidelijk dat daar een bedrag tussen de 80 miljoen en 130 miljoen pond bijkomt.