Financieel/Nieuws
1259045
Nieuws

'Resultaten Lucas Bols goeddeels in lijn'

AMSTERDAM (AFN) - De resultaten over de eerste jaarhelft van het gebroken boekjaar van Lucas Bols waren goeddeels in lijn der verwachting. Dat zeggen analisten van KBC Securities in een rapport over de onderneming. Toch plaatste de kenners enige kanttekeningen.

De integratie van Passoã verloopt als gepland. De omzet van Bols was iets lager dan voorzien. De brutowinst viel op zijn beurt hoger uit dan de verwachting van de kenners. KBC is vooral te spreken over de prestaties van de 'Global Brands', waar de marges hoger uitvielen dan geraamd. Het tegenovergestelde gold voor 'Regional Brands'.

De balans is volgens KBC onder controle. Wel lijkt er weinig ,,bewegingsruimte" voor het bedrijf te zijn als gevolg van de ,,stilzwijgende schuld" van de Passoã-deal. Daardoor is voor de tweede jaarhelft enige voorzichtigheid geboden, aldus de marktkenners.

KBC handhaafde zijn hold-advies op Lucas Bols met een koersdoel van 20 euro. Het aandeel noteerde omstreeks 09.40 uur 4,3 procent hoger op 19,29 euro.