Financieel/Nieuws
1259046
Nieuws

Accell afgestraft op positieve beurs

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs ging donderdag licht vooruit. Ook de andere Europese beurzen stonden overwegend in het groen. Op het Damrak verwerkten beleggers het laatste restje kwartaalcijfers van bedrijven als NN Group, VolkerWessels en Bols. Fietsenfabrikant Accell kwam met een winstalarm naar buiten.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,1 procent in de plus op 539,04 punten. De MidKap klom 0,3 procent tot 815,77 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt gingen tot 0,4 procent vooruit. Londen steeg een fractie.

Altice zette het herstel voort en voerde de stijgers in de AEX aan met een plus van 2,7 procent. Het aandeel won een dag eerder al bijna 8 procent nadat het kabel- en telecombedrijf liet weten werk te maken van het terugdringen van zijn schuld. Grootste daler was digitaal beveiliger Gemalto met een min van 0,9 procent.

NN Group

NN Group klom 0,8 procent. De verzekeraar profiteerde in het derde kwartaal, net als veel branchegenoten, van de gunstige ontwikkelingen op de financiële markten en zag de winst flink stijgen.

In de MidKap zakte verlichtingsbedrijf Philips Lighting 0,8 procent, na een winstalarm van de Oostenrijkse concurrent Zumtobel. Bouwbedrijf VolkerWessels daalde 0,4 procent na een handelsbericht. ASMI klom 0,7 procent. De toeleverancier aan de chipindustrie verwacht volgend jaar twee keer meer omzet in China. Het land was in 2016 goed voor circa 6 procent van de totale omzet van ASMI van bijna 600 miljoen euro.

Bouygues

Bij de kleinere bedrijven kelderde Accell Group bijna 9 procent. De fietsenfabrikant waarschuwde dat het resultaat dit jaar lager zal uitvallen dan in 2016 door de lastige markt in de VS. De resultaten van drankenfabrikant Lucas Bols (plus 4,3 procent) vielen wel in goede aarde. Biotechnologiebedrijf Curetis, dat ook met cijfers kwam, zakte 6,2 procent.

In Parijs klom Bouygues 4,6 procent, na positieve resultaten van het Franse bouw-, media- en telecombedrijf. Tele2 steeg in Stockholm 2,2 procent. Deutsche Telekom (plus 0,2 procent) staat open voor een fusie van de Nederlandse divisie T-Mobile met de Nederlandse tak van branchegenoot Tele2.

De euro was 1,1787 dollar waard, tegen 1,1797 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,2 procent duurder op 55,42 dollar. Brentolie kostte 0,3 procent meer op 62,05 dollar per vat.