Nieuws/Financieel
1259313
Financieel

Nedap verkoopt dochter Nsecure

GROENLO (AFN) - Nedap verwacht een stevige groei voor de omzet en winst in 2017. Het Groenlose bedrijf meldde dat donderdag in een handelsbericht. De herinrichting van de supply chain, die bijna is afgerond, drukt dit jaar echter zwaar op de resultaten. Verder verkoopt Nedap beveiligingsdochter Nsecure aan Unica.

De Nederlandsche Apparatenfabriek, zoals Nedap voluit heet, stelt dat de omzet in heel 2017 met 10 procent toeneemt, van 186 miljoen euro vorig jaar. De winst voor belastingen en exclusief eenmalige posten neemt toe met 25 procent tot 30 procent, verwacht de onderneming. In 2016 kwam die winst nog uit op 14,3 miljoen euro. Nedap had nog niet zulke concrete prognoses afgegeven.

De verkoop van Nsecure levert het bedrijf netto zo'n 25 miljoen euro op. De boekwinst komt op minimaal 15 miljoen euro uit. Met de opbrengst van de verkoop wil Nedap maximaal 5 procent van de uitstaande aandelen terugkopen.

Verhoging dividend

Ook verhoogt het bedrijf het dividend over 2017 eenmalig. Hoeveel extra dividend er wordt uitgekeerd, maakt Nedap in februari bij de bekendmaking van de jaarcijfers duidelijk.

Nedap heeft daarnaast een opvolger gevonden voor vertrekkend commissaris Désirée Theyse. Zij wordt volgend jaar vervangen door Margot Scheltema. Aandeelhouders mogen in april over haar voordracht stemmen.