Nieuws/Financieel
1259692
Financieel

Wal-Mart en Cisco stuwen Wall Street

NEW YORK (AFN) - De aandelenmarkten in New York staan donderdag halverwege de dag op winst. Beleggers verwerken positieve kwartaalresultaten van onder meer winkelgigant Wal-Mart en fabrikant van netwerkapparatuur Cisco Systems, allebei hoofdfondsen op Wall Street.

De Dow-Jonesindex met daarin de dertig belangrijkste Amerikaanse beursfondsen stond rond 19.30 uur Nederlandse tijd 0,8 procent hoger op 23.465 punten. De brede S&P 500 steeg 0,9 procent tot 2587 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq ging 1,4 procent omhoog naar 6800 punten.

Wal-Mart plukte afgelopen kwartaal de vruchten van een sterke verkoop in zijn thuismarkt. Ook online ging het 's werelds grootste detailhandelaar voor de wind. Het bedrijf zag de nettowinst door eenmalige posten terugvallen maar verhoogde wel de winstverwachting voor heel 2017. Het aandeel won ruim 9 procent.

Cisco Systems

Ook Cisco Systems kwam met goed nieuws. Afgelopen kwartaal is de omzet opnieuw gedaald maar het technologiebedrijf denkt dat na een periode van bijna twee jaar van afnemende verkopen, dit kwartaal de weg omhoog weer is gevonden. Beleggers zetten het aandeel 6,2 procent hoger.

Specialist op het gebied van data-opslag NetApp (plus 14,4 procent) kwam eveneens met beter dan verwachte cijfers over het afgelopen kwartaal. De resultaten van winkelbedrijf Best Buy daarentegen vielen tegen. De aandelen van het bedrijf werden 4 procent goedkoper.

L Brands

L Brands, het moederbedrijf van Victoria's Secret, voldeed met zijn kwartaalcijfers aan de verwachtingen. Het kledingconcern verloor desondanks 1,2 procent.

Producent van drogisterijartikelen Procter & Gamble (plus 1,6 procent) staat om een andere reden in de schijnwerpers. De activistische investeerder Nelson Peltz zou alsnog aanspraak kunnen maken op een zetel in de raad van bestuur. Vorige maand leek hij een stemming daarover tijdens een aandeelhoudersvergadering nipt te hebben verloren.

Mattel

Barbiemaker Mattel (min 0,8 procent) heeft volgens geruchten geen trek in een overname door branchegenoot Hasbro. Het aandeel Hasbro werd 1,3 procent duurder.

De euro is 1,1769 dollar waard, tegen 1,1776 bij het sluiten van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie werd 0,1 procent goedkoper naar 55,26 dollar. Brent-olie werd 0,6 procent goedkoper en kost nu 61,48 dollar per vat.