Nieuws/Financieel
1268738768
Financieel

Deere en Dropbox boeren goed op lager Wall Street

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden vrijdag halverwege de handelsdag stevig in de min. Het sentiment werd net als een dag eerder opnieuw gedrukt door de zorgen over het coronavirus en de economische gevolgen van de aanhoudende uitbraak. Verder ging de aandacht van beleggers uit naar onder meer bedrijfsresultaten zoals die van tractorbouwer Deere.

De Dow-Jonesindex leverde rond 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,8 procent in tot 28.970 punten. De breed samengestelde S&P 500 verloor 1,1 procent en stond op 3337 punten. Techbeurs Nasdaq ging 1,6 procent omlaag tot 9592 punten.

Het aantal besmettingen en doden in China als gevolg van het coronavirus is weer opgelopen, terwijl ook elders zoals in Zuid-Korea meer mensen besmet raken. Uit Japan kwamen tegenvallende cijfers over de economische activiteit, waaruit bleek dat het virus een negatieve impact heeft op de Japanse economie.

Coca-Cola

Frisdrankproducent Coca-Cola (plus 0,5 procent) verwacht dat de impact van het virus de resultaten in het eerste kwartaal zal raken, met onder meer een lager verkoopvolume. De prognoses voor het gehele jaar worden nog steeds gehandhaafd. China is de op twee na grootste markt voor Coca-Cola als het gaat om verkoophoeveelheden.

Deere

De fabrikant van landbouwmachines Deere is minder somber over de handelsspanningen tussen China en de Verenigde Staten. Nu de twee grootmachten een gedeeltelijk handelsakkoord hebben gesloten, zien Amerikaanse boeren volgens Deere de toekomst met iets meer vertrouwen tegemoet. De cijfers waren beter dan verwacht en Deere werd ruim 8 procent hoger gezet.

Internetveiligsite eBay steeg 2,2 procent. Volgens mediaberichten wil het bedrijf zijn online advertentietak verkopen.

Dropbox

Cloudopslagdienst Dropbox dikte ruim 22 procent aan na het openen van de boeken. Maker van fitnesstrackers en smartwatches Fitbit (min 0,4 procent), die wordt overgenomen door techreus Google, zag de omzet dalen. Ook leed het bedrijf verlies.

De euro was 1,0858 dollar waard tegen 1,0850 dollar bij het slot van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie kostte 1 procent minder op 53,35 dollar. Brentolie werd 1,6 procent goedkoper op 58,39 dollar per vat.