Nieuws/Financieel

Chipbedrijf Marvell koopt Cavium

Door ANP Producties

SAN JOSE (AFN/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse chipbedrijf Marvell Technology heeft overeenstemming bereikt over een overname van branchegenoot Cavium. Met de overname is een bedrag van circa 6 miljard dollar gemoeid.

Bronnen hadden eerder al gemeld dat een deal was bereikt. De transactie wordt afgehandeld in aandelen en contanten. Cavium houdt zich vooral bezig met de productie van microprocessoren. Marvell is toeleverancier van grote chipbedrijven als Western Digital, Toshiba en Samsung.

Door de fusie ontstaat een bedrijf met een jaarlijkse omzet van 3,4 miljard dollar en moeten 150 miljoen tot 175 miljoen dollar aan jaarlijkse financiële voordelen worden behaald. De aandeelhouders van Cavium krijgen een kwart van het gecombineerde bedrijf in handen. De transactie moet medio volgend jaar afgerond worden.

De laatste tijd vindt er veel consolidatie plaats binnen de chipindustrie om zo kosten te kunnen drukken en felle concurrentie het hoofd te bieden. Het grootste voorstel is de geplande overname van Qualcomm door Broadcom voor meer dan 100 miljard dollar.