Financieel/Geld
1270314569
Geld

Fiscus krijgt recordaantal aangiften binnen

Amsterdam - Maar liefst 9,8 miljoen Nederlanders hebben dit jaar belastingaangifte gedaan: liefst 300.000 meer dan een jaar geleden. Zo’n 400.000 Nederlanders wachtten tot het allerlaatste moment om hun aangifte aan de fiscus te versturen.

We kregen dit jaar een week extra de tijd om aangifte te doen: tot en met vrijdag 7 mei. Dit omdat de fiscus aan het begin van de aangifteperiode kampte met technische storingen.

De Belastingdienst denkt dat dit jaar meer mensen uit eigen beweging aangifte hebben gedaan. Bijvoorbeeld jongeren met een bijbaantje zijn hier niet toe verplicht, maar kunnen vaak wel geld terugkrijgen. 8,3 Miljoen mensen kregen wel een uitnodiging.

Omdat Nederlanders een week extra de tijd kregen voor het klusje, hebben zij minder vaak uitstel aangevraagd dan vorig jaar. Toen ging het om drie miljoen verzoeken, dit jaar 2,9 miljoen.

Bericht terug

Wie voor 8 april aangifte heeft gedaan, krijgt voor 1 juli antwoord. De fiscus streeft ernaar om ook de groep die later aangifte deed, voor deze datum van antwoord te voorzien.

De eerste 1,9 miljoen belastingplichtigen kregen al een bericht terug. Vaak zijn dat ook al definitieve aanslagen, vertelt Heleen Bisschoff-Moonen die verantwoordelijk is voor de aangiftecampagne.