Nieuws/Financieel
1270609
Financieel

Monster reageert weer op uitlatingen MNG

NEW YORK (AFN) - De topman van Monster Worldwide, Tim Yates, heeft opnieuw de overname van het vacaturesitebedrijf door uitzender Randstad verdedigd. Hij riep aandeelhouders vrijdag op niet te luisteren naar recente uitlatingen van het dwarsliggende Media News Group (MNG) en gewoon met Randstad in zee te gaan.

MNG is de grootste aandeelhouder van Monster en heeft al herhaaldelijk laten weten het bod van Randstad te laag te vinden.

De Monster-topman wijst er op dat MNG probeert de deal te dwarsbomen om controle over Monster te verkrijgen, zonder dat de overige aandeelhouders daar iets van terug zien.

Monsterboard

De kans zou zelfs bestaan dat MNG er met zijn strategie voor zorgt dat Monster minder waard wordt, aldus Yates. De aandeelhouders zouden er daarom beter aan doen om op het bod van Randstad in te gaan.

Randstad bood vorige maand 3,40 dollar per aandeel voor het in meer dan veertig landen actieve Monster. Monster is het moederbedrijf van de in Nederland bekende vacaturesite Monsterboard.

De onderneming verdedigde het bod van Randstad eerder deze maand ook al. De aanmeldingstermijn loopt nog tot eind oktober. Randstad wacht ook nog op goedkeuring van de Europese Commissie.