Nieuws/Financieel
1270702
Financieel

Brabantse advocaten naar Amsterdam

Advocaat Marcus de Bont

Advocaat Marcus de Bont

Den Bosch - Banning Advocaten en Fiscalisten, het grootste advocatenkantoor van Brabant, is met vijftien juristen neergestreken in Amsterdam. De ambitieuze Brabanders willen ook kantoren in Singapore en New York.

Advocaat Marcus de Bont

Advocaat Marcus de Bont

„Onze Brabantse klanten zijn druk bezig hun activiteiten uit te breiden. Ook mondiaal”, zo verklaart voorzitter Marcus de Bont de expansieplannen van het Bossche advocatenbureau dat in totaal zestig advocaten en tien fiscalisten in dienst heeft.

In Singapore heeft Banning inmiddels ook een advocaat zitten, vertelt De Bont. „In New York gaan we een kantoor opzetten. Dat gaat stap voor stap.” Binnen het kantoor zegt men daarover gekscherend: ’Van Maaskantje naar Manhattan'.

De Bont verwacht dat zijn collega’s in Amsterdam een andere sfeer brengen. „Wij zullen altijd een bepaalde Brabantse basis houden. Het provinciale vinden we juist waardevol.”

Het nieuwe Amsterdamse kantoor is gevestigd nabij het Amstelstation, op respectabele afstand van de glimmende torens aan de Zuidas van advocatenkantoren Stibbe, NautaDutilh en De Brauw Blackstone. De Bont hoopt daar met Banning wel wat klandizie weg te trekken dankzij de ’Brabantste toegankelijkheid en ook de Brabantse tarieven.’