Nieuws/Financieel
1270745
Financieel

Aandeel Deutsche Bank verder onder druk

FRANKFURT - Het aandeel Deutsche Bank stond maandag opnieuw stevig onder druk op de beurs in Frankfurt. Zorgen over de kapitaalpositie van de grootste bank van Duitsland zetten het aandeel circa 6 procent in de min, waarmee de laagste koers uit de historie van het concern werd bereikt.

De beurskoers van Deutsche Bank gaat al sinds de zomer van vorig jaar gestaag onderuit. Begin augustus 2015 kostte een aandeel in de Duitse bank nog circa 32 euro. Daar was maandagochtend nog zo'n 10,75 euro van over.

Sinds halverwege deze maand verdampte nog eens bijna 20 procent van de beurswaarde, door een dreigende miljardenboete in de VS. Die hangt samen met misstanden bij de verkoop van hypotheken in de aanloop naar de financiële crisis. Daarnaast lopen er nog onderzoeken naar de manipulatie van wisselkoersen en de prijzen van zeldzame metalen door medewerkers van Deutsche Bank.

Het Duitse tijdschrift Focus meldde dit weekend dat bondskanselier Angela Merkel eventuele staatssteun voor Deutsche Bank zou uitsluiten. Dat heeft ze volgens het blad in een gesprek met topman John Cryan laten weten. De Duitse regering zou evenmin van plan zijn zich te mengen in de zaak tussen de bank en de Amerikaanse justitie.

Een woordvoerder van de regering zei maandagochtend dat er geen reden is voor speculaties rond Deutsche Bank.

De bank liet via een woordvoerder weten dat Cryan "op geen enkel moment" om hulp van de regering heeft gevraagd in de zaak rond de Amerikaanse boete. Een eventuele kapitaalversterking van Deutsche Bank is volgens hem momenteel ook niet aan de orde. "We voldoen aan alle eisen", aldus de woordvoerder.