Nieuws/Financieel
1270820
Financieel

Party like it is 1987

Het rommelt behoorlijk zo richting het einde van de maand en tevens het kwartaal. Niet alleen bij Deutsche Bank is de situatie alles behalve onder controle, ook de OPEC heeft moeite de markten te overtuigen van de kracht van de productiebeperking.

Zonder de sterke stijging van Royal Dutch Shell gisteren, was de AEX al fors in de min gesloten. Nu lijkt dit vandaag te gaan gebeuren (zie fti), De onduidelijke taal van de centrale bankiers lijkt zijn tol te gaan eisen. Zoals u weet zijn “zij” in mijn optiek de enige echte reden waarom de markten het nog steeds verrassend goed doen. Het probleem voor de centrale bankiers is in mijn ogen dan ook het bovenstaande, er is munitie nodig voor een aantal nu nog onbekende gebeurtenissen in de nabije toekomst. En al kan ik deze gebeurtenissen niet voorspellen, ik kan ze uiteraard wel voor u op een rijtje zetten.

TKWY voor €23 naar beurs

Het moederbedrijf van thuisbezorgd.nl gaat vandaag naar de beurs. De marktwaarde van het bedrijf zal hiermee rond de €1 miljard komen te liggen.

Agenda oktober, november en december

Allereerst hebben we de dag van vandaag, waarbij het einde van het kwartaal nog wel wat vuurwerk zal opleveren. Let vooral op binnen de verschillende valuta’s aan het einde van de middag, aangezien de bewegingen heftig kunnen zijn. Op 20 oktober zal de ECB vervolgens weer bij elkaar komen om haar rentebesluit toe te lichten en ,zo veronderstel ik, wat meer te vertellen over de situatie rond Deutsche Bank. Uiteraard hebben we begin november de verkiezingen in Amerika, waarbij winst van Trump niet valt uit te sluiten. Wall Street lijkt een verkiezingswinst van Hillary te prefereren. Hierna hebben we begin december het referendum in Italie, waarbij er ingrijpende staatshervormingen op het spel staan. Deze zullen uiteraard ook van invloed zijn op de rest van Europa. U merkt het al, er staat nog wel het een en ander op de rol in het vierde kwartaal.

Hoofdschouder uit het verleden

Naast alle bovengenoemde zaken zoemt er nog iets anders in de markt. Er wordt namelijk een vergelijking gemaakt met de Dow Jones in 1987 en die van nu. Zo zien een aantal technisch analisten een kans op een gigantische selloff, zoals te zien is in de onderstaande grafieken. Het is uiteraard koffiedik kijken, maar een gewaarschuwd mens telt nog steeds voor twee.

1987

 

2016

 

Watchlist:

fti: 446eurusd: 1,1220wti: 47,80brent: 48,90goud: 1324zilver: 19,12CSI300: 3256VIX: 14Nieuwtjes:

Deflatie in Japan houdt aanAandeel Takeaway voor 23 euro naar de beursFinancieel topman Aegon gaat naar Pacific Life'ING bereidt grote reorganisatie voor'`

Lagere prijzen industrieEsperite: emissie eerder niet uitgeslotenBanken onder druk op lager Wall StreetDeutsche Bank flink onderuit in New York'Qualcomm bezig met overname NXP'

Belangrijke cijfers op de agenda vandaag:

08:45 Frankrijk inflatie CPI sep         10:30 VK BBP KW2  0,6% QoQ11:00 Italië inflatie CPI sep    11:00 EU inflatie CPI sep      11:00 EU werkloosheid         14:30 VS personal income and outlays aug    15:45 VS Chicago PMI sep    16:00 VS consumentenvertrouwen Michigan