Nieuws/Financieel
1270838
Financieel

'SBM Offshore in race voor project Australië'

AMSTERDAM (AFN) - SBM Offshore is samen met een niet nader genoemde partner in de race voor een offshore-project in Australië. Dat meldde KBC Securities op basis van berichtgeving in vakblad Upstream.

Het gaat om het Hess Equus-diepwatergasproject voor de kust van Australië. Andere potentiële bieders zijn Modec samen met Wood Group Mustang en Samsung Heavy Industries, en een combinatie van McDermott met Keppel Offshore & Marine. De contracttoewijzingen staan gepland voor 2017 en de uitvoering moet beginnen in 2020. Het productieplatform heeft naar verluidt een gewicht bovendeks van 15.000 ton en een romp van 25.000 ton.

KBC meldde verder dat Petrobras nog voor het einde van dit jaar naar verwachting met inschrijfprocedures komt voor twee nieuwe productieschepen (fpso's) die tegen het einde van dit decennium in gebruik moeten worden genomen. KBC stelt dat ondanks de onzekerheid rond de schikking van SBM met de Braziliaanse autoriteiten het bedrijf waarschijnlijk mee zal mogen doen met tenders van Petrobras. De Braziliaanse markt blijft de komende jaren veelbelovend, aldus de Belgische bank.

Wel ziet KBC graag dat de schikkingskwestie in Brazilië eerst helemaal is afgerond, want dat zal waarschijnlijk van groot belang zijn voor SBM om daar ook daadwerkelijk opdrachten binnen te slepen. Het advies op het aandeel is bij de kenners buy. Het aandeel SBM Offshore noteerde vrijdag om 09.50 uur 1 procent lager op 12,49 euro.