Nieuws/Financieel
1270914
Financieel

Esperite: emissie eerder niet uitgesloten

ZUTPHEN (AFN) - Esperite heeft een aandelen-emissie bij een aandeelhoudersvergadering in juni niet uitgesloten. Dat laat het stamcelbedrijf weten in reactie op kritiek van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB).

Volgens de VEB was in de vergadering enkele keren expliciet aangegeven dat er geen verdere uitgifte van aandelen werd verwacht. Toen het bedrijf in eind augustus bekendmaakte toch externe financiering te zoeken, waren beleggers volgens de vereniging dan ook op het verkeerde been gezet.

De VEB had ook gevraagd om een inkijkje in de cijfers naar aanleiding van het besluit van Esperite om ,, terug te komen" op zijn besluit. Esperite laat weten niet voor de volgende geplande rapportage op 8 november de boeken te openen.

Duur

Tijdens de aandeelhoudersvergadering op 9 juni is volgens Esperite de financiële positie besproken. Daarbij is onder meer uitgelegd dat het bestuur op alle fronten hard werkt om de kaspositie te verbeteren. Er is volgens de onderneming toen ook aangegeven dat het aantrekken van externe financiering duur is, waardoor het management dat nog niet had gedaan en de focus lag op het genereren van meer activiteiten en het snijden in de uitgaven.

De VEB heeft de schriftelijke antwoorden van Esperite op de website gezet. De organisatie geeft daarbij aan dat het een reactie aan het voorbereiden is. Ook deze zal weer op de website van de VEB worden geplaatst.