Nieuws/Financieel
1271460186
Financieel

KLM vliegt voorlopig niet boven Irak en Iran

Amsterdam - Luchtvaartmaatschappij KLM vliegt voorlopig niet boven Irak en Iran. Air France heeft dezelfde beslissing genomen.

De beslissing betekent dat verschillende vluchten naar Zuidoost-Azië en het Midden-Oosten alternatieve routes vliegen. Dat zorgt gemiddeld voor twaalf minuten extra reistijd, aldus een zegsvrouw.

KLM besloot woensdagochtend tot een risico-analyse na de gebeurtenissen in het gebied. „Als er iets in de wereld gebeurt, doen we dat altijd”, aldus een zegsvrouw. Het Duitse Lufthansa heeft de vluchten tussen Frankfurt en de Iraanse hoofdstad Teheran geschrapt.

Het gaat volgens haar vandaag om tien KLM-vluchten naar het Midden-Oosten en Zuid-Oost Azië. ,,De gemiddelde vertraging door het omvliegen is een kwartier.”

Iran vuurde in de nacht van dinsdag op woensdag raketten af op Amerikaanse doelen in Irak. Diezelfde nacht stortte een Boeing 737-800 van Ukraine International Airlines neer, enkele minuten na vertrek vanaf de luchthaven van de Iraanse hoofdstad Teheran. Het ongeluk lijkt geen verband te houden met de spanning tussen Iran en de Verenigde Staten. Volgens de Oekraïense autoriteiten waren er problemen met de motoren van het toestel.

Iran Air

Iran Air vliegt vooralsnog gewoon vanaf Schiphol op Teheran. Volgens een medewerker van Iran Air, dat twee keer per week vanaf Schiphol op de Iraanse hoofdstad vliegt, zijn er geen berichten over annulering van vluchten of veranderingen in het vluchtschema.

Iran Air vliegt op donderdag en zondag van Schiphol naar Teheran. De vluchten voor aanstaande donderdag en zondag staan op de website van Schiphol ook nog gewoon in het overzicht van vluchten.