Nieuws/Financieel
1271606
Financieel

AF-KLM en Delta versterken band met India

PARIJS (AFN) - Air France-KLM en Delta Air Lines breiden hun samenwerking met het Indiase Jet Airways uit, met meer rechtstreekse verbindingen tussen de Verenigde Staten en India via zowel Schiphol als de Parijse luchthaven Charles de Gaulle. Dat maakten Air France-KLM en samenwerkingspartner Delta Air Lines dinsdag bekend, nadat berichten over de innigere band maandag al via de Franse pers waren uitgelekt.

Jet Airways gebruikt sinds dit voorjaar Schiphol als zijn belangrijkste knooppunt in Europa. De luchtvaartmaatschappij biedt rechtstreekse vluchten aan van en naar Delhi en Mumbai, die aansluiting bieden op vluchten van partners KLM en Delta Air Lines naar diverse bestemmingen in Europa en Noord-Amerika. Jet vliegt daarnaast vanuit Mumbai naar Parijs.

De bredere samenwerking voorziet onder andere in meer 'codeshare'-overeenkomsten tussen Jet, Air France, KLM en Delta op vluchten vanuit de VS naar Schiphol en Parijs. Verder kunnen Air France en KLM hun reizigers een ruimere keuze bieden aan aansluitende vluchten binnen India, dat geldt als een van de belangrijkste Aziatische groeimarkten.