Nieuws/Financieel
1271629
Financieel

Cocoondd doet bod Docdata niet gestand

WAALWIJK (AFN) - Cocoondd doet het overnamebod op de lege beurshuls Docdata niet gestand. Volgens Cocoondd zijn er niet voldoende aandelen aangemeld om het bod te laten slagen.

De aandelen in bezit van Cocoondd samen met de aandelen die zijn aangemeld vertegenwoordigen minder dan 60 procent van de geplaatste en uitstaande gewone aandelen Docdata. Daardoor werd niet voldaan aan alle gestanddoeningsvoorwaarden.

De directie en de raad van commissarissen van Docdata zullen zich beraden op de nu ontstane situatie en komen uiterlijk vrijdag 14 oktober met een nadere kennisgeving van hun besluit en voorstel aan de aandeelhouders.

Eind augustus stemden de aandeelhouders van Docdata nog in met de overname door Cocoondd. Volgens een verklaring is ruim 27 procent van alle geplaatste en uitstaande aandelen aangemeld in de aanmeldingsperiode. Cocoondd had zelf 26,7 procent van de aandelen in bezit. Daarmee kwam het belang van Cocoondd uit op bijna 54 procent. Het acquisitievehikel van investeerder Dirk Kat bood 0,35 euro in contanten per aandeel.

Docdata en Cocoondd wilden verder geen inhoudelijk commentaar geven op de zaak. Het aandeel Docdata noteerde dinsdagmiddag 0,36 euro.